Снимка: БГНЕС
fallback

Над 4 хиляди ще бъдат за тази година засадените дървета на територията на Столичната община, съобщи днес Димитър Данчев, директор на дирекция "Зелена система".

Той провери засаждането на алейни дървета на ул. "Брегалница", което се осъществава по програмата на общината за засаждане на дървета, предаде БТА.

През пролетта сме засадили 2100 дървета, сега предстои да засадим над 2000, като 1200 от тях - по улици и булеварди, 350 - в паркове и градини и 500 ще бъдат посадени в рамките на инициативата "Моето зелено училище, моята зелена детска градина".

Дърветата са от видовете ясен, липа, акация, чинар, които традииционно се засаждат в София. Предстои дърветата да бъдат засадени до края на ноември, когато е и подходящият сезон за този вид дейност, информира Димитър Данчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

баба мара

преди 2 години

в люлин започна сечта моето мнение е че това е купуване на гласове по класическияначин не става рашков не дава и се почна така освен това пред блок 204 започнада се ремонтира пешеходна алея изкопаха старата настилка насипаха камъни и сизаминаха това е за изборите нямам друго обяснение

17

Асан

преди 2 години

Фиданки... дървета ше станат след 20 години

16

Чудесно

преди 2 години

Но нека този път да засадят големи дървета, стига с тези вейки, които я оцелеят, я не. Пък да не гворим кога ще започнат и сянка да правят и въздух ада пречистват. Продават се истински дървета, да не си прибират паричките в джоба, а да инвестират колкото е необходимо и качествено да се свърши тази работа. А дано, ама надали ...

fallback