Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Общ преглед

Въпреки пандемията, стотици хора се събраха, за да отбележат Независимостта на България. Те положиха цветя и венци на Паметника на независимостта в София. Граждани, общественици и политици участваха в ритуала, отбелязвайки 113 г. от обявяването на Независимостта.

Този път хората бяха по-малко от предходни години. Имаше и специална организация, за да не се стига до струпване.

"На всеки празник държим да присъстваме и децата да научат какъв е денят. На родолюбие се учи, когато в семейството изпитват гордост, че са българи", споделиха родители, които заедно със своите деца отбеляза празника в столицата, пред Bulgaria ON AIR.

Почетната гвардейска част участва в смяната на караула пред президентството точно в 12 ч. Ритуалът се изпълнява от 2003 г. насам, като един от символите на държавата. В празнични дни като днешния гвардейците пазят не само президентството, но и двореца и Народното събрание.

Чествания имаше в много градове на страната, където се събраха стотици родолюбци.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

забравихте Ферди

преди 2 години

Сега го споменавате!

27

Щирлиц

преди 2 години

Така,както отбелязахме 100 години от Балканската война-скромно и безлично,защото сме евро-не знам какви си г ейци.

26

Анонимен

преди 2 години

Това джобен формат паметниче на "Независимостта" на България е поне хиляда пъти по-дребно от паметника на "Зависимостта" - тази на съветския окупатор ! То затова и никой не го е забелязва ! Предполагам че на "Цар Киро" надгробния паметник е по-голям !!!

fallback