Снимка: БНТ
fallback

Внезапни проверки на нощните заведения в София са извършили служители от СДВР в късните часове снощи. Заради епидемиологичните мерки след 23 ч. те нямат право да работят - независимо дали са на открито, или закрито.

Проверките са били съвместни с Регионалната здравна инспекция, участвали са и представители на медии

Oще по темата
.

20 минути след 23 ч. едно от заведенията в центъра на София е пълно с клиенти, екипите на полицията и РЗИ са съставили актове.

Това обаче не е единствен случай, БНТ съобщава за множество работещи заведения след изтичането на вечерния час до 23 ч.

По всяка вероятност такава ще бъде ситуацията и през уикенда, тъй като в социалните мрежи има обяви на заведения, които съобщават, че ще продължат работа.

Актовете за нарушение са между 1000 и 2000 лв, те се пишат на собствениците, клиентите не подлежат на глоба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 2 години

Герберското черноморие защо не проверяват ,хотелителчетата които кото са 60на 40 и ще смучат държавата есента зимата пролетна без да работят )

59

граблива калинка

преди 2 години

от днес в гръцко 50 000-200 000 евро за кръчмари, които не спазват

58

123123

преди 2 години

Би трябвало проверки всяка вечер и глаба по 1000 лв. След 30 дене ще са се натрупали 30000 лв. глоби, които ще им е трудно да обжалват 30 пъти - всяка глоба по отделно. Ако е само една глоба от примерно 30000 те биха е обжалвали по-лесно, защотот е една и най-вероятно няма да платят нищо. Отделно да влизат в някакъв списък и да не им се изплащат никакви компенсации, защотот те не са били засегнати от ковид мерките.

fallback