Кадър: Нова тв
fallback

Жители на столичния квартал „Княжево“ откриха мистериозен бидон, пълен с опасното вещество хлороформ на оживено място.

За находката сигнализирал софиянец, който е извел кучето си на разходка в района, съобщи директорът на дирекция „Аварийна помощ и спасяване“ към Столична община Красимир Димитров.

Oще по темата
“Нашият екип пристигна веднага. Бидонът беше запечатан фабрично, на него пишеше „хлороформ”. Веднага предприехме действия по изваждането му. Това е изключително опасна за здравето течност, не се разрежда с вода, безцветна е, със сладък вкус. При поглъщане може да причини сериозни здравословни проблеми”, поясни той пред Нова тв.

Бидонът с течността е бил в изоставена сграда. Проведена е операция по изваждането му от там и транспортирането към безопасно място.

Имотът е собственост на предприятие „Свежест” към „Балкантурист”. Собственикът обаче все още не е открит. Течността се използва при упойки, но и в дървообработващата промишленост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 години

ако искат може да се разбере кой го е оставил, но това е много работа според нашите ***. Уффф ще трябва да се работииии. По добре да запаля една цигарка, една кафенце и да седя ей тук гледайки в точка. Държавата цирк

19

Анонимен

преди 2 години

Имам едно шише хлороформ в гаража. Купих го, защото разтварял някаква пластмаса и щях да си правя лепило от него, май полистирол ли, вече не си спомням. Стои така от 5-6 години. Със сигурност има много приложения, но е и силно токсичен.

18

Officer Barbrady

преди 2 години

It could be anybody!!!Сега разследващите ще кажат, че бидонът на собствен ход е дошъл и се е скрил в сградата. Няма собственик ;))

fallback