Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Моята грижа по отношение на епидемията е непрекъсната. Софийският общински оперативен щаб, създаден по моя инициатива, не е прекъсвал работа, съветваме се с всички експерти и институциите. Въпреки тежката финансова ситуация в градския транспорт не намалихме броя на превозните средства и в настоящия момент не се предвижда такова намаление. Напротив работим гъвкаво и при по-голямо натоварване се променят разписанията и се увеличава броят на влаковете. Осъществява се и непрекъснат контрол и за август са извършени над 360 проверки в градския транспорт за носене на маски. Издадени са 24 полицейски разпоредби и са съставени 5 акта, което като цяло говори, че мерките се спазват." Това каза пред журналисти днес столичният кмет Йорданка Фандъкова при инспектиране на строителен обект в София, цитирана от БТА.

Няма как да осъществим такова разреждане, че да могат хората без маски да се возят, така че проверките продължават. Когато обаче държавата дава задачи, трябва да осигурява и финансиране, коментира още Фандъкова.

Oще по темата

На въпрос предвижда ли Столична община нови мерки предвид все по-голямото ни доближаване до "червената зона" на заразата, Фандъкова посочи, че заради новата заповед на министъра на здравеопазването, тя също ще поднови от днес заповедта за по-сериозно спазване на мерките и най-вече гъвкаво работно време на администрацията, без това да пречи на обслужването на гражданите.

"За мен обаче остава най-важната мярка - насърчаване на ваксинирането както за гражданите, така и за администрацията", коментира Фандъква.

Тя съобщи, че от днес стартира нова кампания за насърчаване на ваксинирането, чиято цел е информация за гражданите чрез брошури, изготвени от експерти. В нея има и информация за пунктовете на общината за ваксиниране през уикенда - в големите търговски вериги, читалищата в район Искър и екипи при заявка, които да ваксинират на място.

По повод въпрос относно предлаганите промени в Закона за НСО, столичният кмет коментира следното: "Никога не съм ползвала охрана. Имам предоставена от НСО кола с шофьор, която ползвам само за работни цели и в работни дни. Ако има промяна в закона, ще се съобразя с това, което народните представители приемат и ще намерим по други начини да си вършим работата".

От началото на юли започна ремонтът на първия етап - 1,3 км от ул."Първа българска армия" и по нея се работи в график. Това е много важна отсечка за район "Сердика" и кв. "Орландовци", дълго чакана от гражданите, работи се усилено и се наблюдава от надзора и от зам.-кмета Ангел Джоргов, каза Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 2 години

До ТаняО, да си сложиш експериментална ваксина е много умно. така ли?

77

иванов

преди 2 години

ОСТАВКА!!!

76

до Таня

преди 2 години

Факт. Същите 80% вярваха, че норвежците идват да вземат децата им. Пак същите щяха да *** от 5G и пак същите мислят, че сега ще ги трепят с ваксини. А разума подсказва, че те са нужни, защото иначе не би имало евтина работна ръка. Дори и за донори пак са по-полезни живи. Също и когато трябва да се граби на голямо, пак са ти нужни нискоинтелигентните. Никой не убива здраво магаре !

fallback