fallback
Вече пети пореден ден медици от "Пирогов" излязоха на протест с искането отстраненият им директор да бъде върнат. А самият професор Асен Балтов написа емоционално прощално обръщение в социалните мрежи.
 
В здравното министерство се срещнаха представители на "Пирогов" и Българския лекарски съюз. 
 
"Това, което прави този министър, е недопустимо, това разделение лекари и сестри. Хора, утре друга болница може да бъде на мястото на "Пирогов" и не може да се позволи срещу най-голямата спешна болница да се изсипват такива неверни неща, които ние не сме направили и затова трябва да бъдем чути", каза пред Bulgaria ON AIR медицинската сестра Зинаида Николова.
 
Скандалът се разрази след отстраняването на директора на болницата проф. Асен Балтов, както и заради обвинения от страна на здравните власти за "фиктивни” пациенти и нарушения за над 1 млн. лева.
 
Утре на голям протест пред президентството медиците от "Пирогов" отново ще поискат оставката на служебния здравен министър.  
 
"Протеста ще го изместим пред президентството, защото президентът е назначил министъра на здравеопазването и той носи отговорността. Няма да спрем, бъдете убедени в това, защото всички колеги и всички медицински лица са безкрайно обидени от реакциите на здравния министър и по тази причина няма да пречим на кръстовището, защото така пречим на столичани", посочи д-р Дияна Димитрова.
 
Бившият директор на болница "Пирогов“ - проф. Балтов, написа прощално обръщение, с което благодари на колегите си за тези четири години работа. В него той пише: "Благодаря особено много на всички, които от началото на Ковид забравиха за себе си, за семействата си в името на борбата за човешки животи!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 2 години

Когато си слугувал на властта и си разчитал, че за награда можеш да правиш каквото пожелаеш, защото си недосегаем за проверки и санкции, просто замълчи и се оттегли, както направиха други, които се провалиха по подобен начин и не се показват от години пред обществото. Такъв коментар направи в социалните мрежи проф. Коста Костов по повод уволнението на директора на УМБАЛСМ Н.И. Пирогов проф. Асен Балтов.

35

Анонимен

преди 2 години

Всеки знае, че за добро незплатно лечение или връзки или рушвет на доктор! Да не се правят протестиращите на невинни! Балтов разигравяше драма с короната и е желателно медиците да споделят реално колко народ е пострадал след ваксина!

34

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 51 Не, Касата лъже че плаща! НЗОК е остойностило пътеките на не повече от 35% от РЕАЛНАТА им стойност!!!!! Крайно време е вие т-панарите да го разберете това! Затова болниците са масово задллъжняли. Защото влизат в разходи, които тъ-пите чиновници не покриват! Да откраднеш от крадец не е кражба. Няма по-голям крадец от държавата!!!!! Болниците ``надписват`` за да компенсират НЕДОФИНАНСИРАНЕТО! Разберете го това, кухи кратуни!!!!!09

fallback