Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Протест срещу задължителната ваксинация се провежда в центъра на София. Според участниците в демонстрацията, принудителната имунизация нарушава конституционните им права, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Хората настояват всеки да има право на личен избор дали да се ваксинира срещу Ковид-19 или не. Те развяват надписи "Унищожете ваксините!" и плакати, че ваксинацията е геноцид.

Демонстрацията е под надслов "Дали да се ваксинираш или не". Подобни демонстрации се провеждат и в други държави в Европейския съюз - в Германия, във Франция и други.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев посочи, че след края на юли се очаква ръст на заболелите от Ковид-19.

"Очевидно е, че медицинските работници и хората, работещи в социални грижи, е задължително да бъдат имунизирани, защото те могат да бъдат риск за своите пациенти", посочи той.

В България малко над 16% са напълно имунизираните срещу Ковид-19. Това ни поставя на последно място сред държавите от ЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

246

Анонимен

преди 2 години

Хора! Няма проблем!Всички, които са против ваксините да заявят това (не анонимно) и да се откажат от това, да ги лекуват от нещото, което не съществува! Вместо да се пенят и подпикават тук. После да се споминават с убеждението, че са послушали ИНЕТа.Тъкмо ще има малко икономии в Здравната каса.Вярвайте - никой няма да се противопостави! Както сега и никой не ви кара да се ваксинирате!Идеята е по собствено желание да се споминат всички ***. Нещо като самоубийство на посредствеността!

245

Без ваксина

преди 2 години

Страшно е когато уплашени хора изискват и дават съвети. Страшно е....

244

Анонимен

преди 2 години

Аз съм против ваксините

fallback