Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Събарят част от "Виетнамските общежития" в София. От няколко дни в района работи тежка строителна техника. Има и засилено полицейско присъствие за нормално протичане на акцията, предаде БНТ.

Очаква се да бъдат съборени 7 и 8 блок на т.нар. "Виетнамски общежития".

Кметът на район "Красна поляна" Иван Чакъров коментира, че сградите са морално остарели, полуунищожени и са създавали опасност за живеещите в тях.

Хората са настанени преди 2 седмици в новопостроени жилища в квартал "Факултета".

Досега са съборени 5 от блоковете, остават още 5. В тях живеят 170 семейства, за които тепърва ще бъде решавано къде ще бъдат настанявани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

До 19

преди 2 години

Тези платени избиратели са настанени там мнооого,много преди ГЕРБ да съществува и познай за кого гласуваха 30 години,млади ремсисте.Ей изтрещяло поколение сте вие,животът в България за вас е започнал преди 12 години.

14

Факт

преди 2 години

Изобщо не трябваше да ги заселват там тези платени избиратели на ГЕРБ. Унищожиха блоковете и сега са за събаряне, а можеха да бъдат използвани дълги години за други цели

13

Анонимен

преди 2 години

..aa.."новопостроени жилища в квартал "Факултета",кой и с какви пари ги построи?А там от където са взети как са събрани ,от кого?Правилото е следното:Ако някой получи нещо безплатно,то други губят скъпи пенсионери.

fallback