Снимка: НС

Депутатските места за паркиране в центъра на София ще бъдат силно редуцирани. Това реши Столичният общински съвет по предложение на шефа на транспортната комисия Карлос Контрера.

В момента по схема депутатите имат 213 паркоместа. Като от тях при старата сграда на Народното събрание са 105 места, а при бившия Партиен дом - 108.

Общинарите решиха паркинга при площад "Александър Невски" да бъде изцяло премахнат, информира "Монитор".

До реконструкцията на пространството ще се обособят до 50 места в "Синя зона", които ще бъдат премахнати след ремонта на площада.

Този до новата сграда на парламента пък се редуцира до 50 места за паркиране.

По 100 лв. без ДДС плаща Народното събрание на София по споразумение от 2007 г., става ясно от доклада на Контрера. В договора обаче липсвал срок на действие, а и вече не отговарял на някои нормативни актове, сред които наредбата за организацията на движението в София.

Съгласно действащите правила той трябвало да се сключи не с общината, а с Центъра за градска мобилност. Цените също не били актуализирани през годините, а и според наредбата институциите имали право на два пъти по-малко паркоместа спрямо ползваните от парламента, става ясно от мотивите.


 

Коментари Напиши коментар

13

Реалист

преди 1 месец

Досега мутрите от ГЕРБ в парламента нямаха проблем за тези паркоместа с мутрите от ГЕРБ в общината, а сега вече имало проблем. Защо ли? Да не би мутрите да са разбрали, че повече няма да помиришат парламента?

12

До петиция

преди 1 месец

Сенаторите и народните трибуни в Древен Рим също не са били платени, а за магистратите дори се е изисквал имуществен ценз от 1 милион сестерции.

11

Петиция

преди 1 месец

Основната заплата на депутатите да бъде равна на три МРЗ. А най-добре депутатството да бъде обявено за общественополезен труд, а разходите им над 1 мин пенсия (300 лв) да се покриват от партията, която ги е издигнала.