Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Върховният касационен съд ще заседава по делото срещу бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, предава Bulgaria ON AIR.

Първоначално тримата получиха тежки присъди от Специализирания съд - съответно 20, 15 и 12 г. Апелативният съд намали наказанията им и сега се очаква решението на последната инстанция от Върховен касационен съд.
Oще по темата


Делото е образувано по протест и жалби на тримата срещу присъдата им на втора инстанция от 6 юли миналата година на Апелативния специализиран наказателен съд. Тогава бе отменена присъдата на първоинстанционния Специализиран наказателен съд и присъдите на Иванчева, Петрова и Дюлгеров бяха намалени.

Десислава Иванчева беше арестувана през 2018 година за подкуп, който според прокуратурата, поискала от строителен предприемач. Първоначалната й присъда беше 20 години затвор. По-късно състав на апелативния специализиран съд я намали на 8 години затвор.

Иванчева е с мярка за неотклонение "домашен арест".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Кико

преди 2 години

Кой какво си направи,това ще сърба! Когато си и нагъл,двойно сърбане! Вътре бързо!

38

Леда

преди 2 години

До 43 блокове като гъби и грам не се мисли нито къде ще учат децата на новодомците, нито къде ще си паркират колите, а камо ли къде ще се разхождат. Единственият човек, който се противопоставяше на тази лудост беше Иванчева.

37

Леда

преди 2 години

До 43 В статия от днес във Факти тя за пореден път дава обяснения за скалъпените обвинения срещу нея, можете да я прочетете. Замислете се какво е отношението към тези две жени и го сравнете с това към доказани безспорно престъпници. Да, смятам че всичко е нагласено с цел да се покаже показно какво се случва с неудобните, а иначе не съм участвала в нищо, служител съм в частния сектор, просто разсъждавам и виждам как дори елементарното предвиждане по тротоар в Младост е мъчение, защото никнат

fallback