Снимка: БГНЕС
fallback

Кметът на "Красно село" Росина Станисласвова излезе със специално изявление по повод информацията от днес, че заради конфликт на интереси КПКОНПИ я глоби с 15 хил. лв. В полза на държавата ще бъде отнета и получената от нея сума в размер на 9981, 46 лв.

"Във връзка с днешни публикации в медиите, бихме искали да уточним, че към настоящия момент няма правно валидно решение на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/",  се посочва в официално становище на кмета на район "Красно село" Росина Станисласвова, изпратено до медиите.

Oще по темата
В отговор на официално запитване до административния орган за получаване на издадения акт, Силвия Илиева - началник на кабинета на Сотир Цацаров заяви, че "решението няма как да бъде предоставено, защото все още не е подписано" и че това "може да стане най-рано вдругиден". На 9 юни, повече от три месеца след образуване на административното производство въз основа на "медийни публикации за усвояване на европейски средства", на официалната електронна страница на КПКОНПИ бе публикувано съобщение за издадено решение без решението да бъде предоставено, посочват от район "Красно село". При това положение е очевидно напълно несъстоятелно публично да се коментира все още правно несъществуващ и съдържателно неизвестен документ. Обратното би означавало да придадем преждевременно прекалено голяма тежест на поредната зле скалъпена, широко медийно тиражирана, лошо изпълнена несъстоятелна "политическа поръчка", заявяват от район "Красно село".

През февруари тази година, на заседание на финансовата комисия към Столичния общински съвет беше разгледана жалба, че Станиславова неправомерно е назначила себе си за ръководител на програма "Патронажна грижа за възрасти хора и лица с увреждания". В резултат от Демократична България, чиито кмет беше Станиславова, оттеглиха доверието си от нея.

През март КПКОНПИ образува производство за установяване на конфликт на интереси по отношение на Росина Станиславова. Днес от комисията съобщиха, че е установен конфликт на интереси за Станиславова и й наложиха глоба от 15 000 лв., както и отнемане в полза на държавата на получената материална облага в размер на 9981, 46 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 2 години

Тази е едно голямо НЕДОРАЗУМЕНИЕ ! Откакто е кмет района западна и всичко е нанадолнище - не се наяде тая ! Крадла , децата и трябва да се срамуват от нея а и тя трябва да се срамува че излага децата си с простащините си и крадливата си уста ненаяла се !Затвор!

14

Анонимен

преди 2 години

ТАЯ НЯМА ЛИ ДА Я УВОЛНЯТ! ?????? И ДА Я РАЗСЛЕДВАТ?

13

Анонимен

преди 2 години

Няма и доблест и чест да си подаде оставката. Даже и селска чест.

fallback