Снимка: Pixabay
fallback
Ева Богомилова от София ще съди столична лаборатория заради сгрешен резултат, според който тя била болна от туберкулоза. Ден по-късно обаче се оказало, че това не е вярно и жената е напълно здрава, предаде Нова тв.
 
През април Ева планирала да пътува до Русия. Заради по-дългия й престой в страната, трябвало да представи отрицателен тест за туберкулоза. Направила си кръвно изследване в една от частните лаборатории в София.
 
"Оказва се, че аз съм болна от туберколоза, с  положителен резултат", разказва Ева.
 
Жената повярвала, че резултатът е верен, макар че не е имала никакви симптоми на заболяването. 
 
"Няма как, виждайки нещо черно на бяло да допуснеш и да подложиш на съмнение, всъщност болен ли си или не. При един от разговорите със специалист, получих  указания, че трябва да си направя снимка на бял дроб и да постъпя в отделение".
 
За да потвърди резултата, направила втори тест. Този път в Националния център по заразни и паразитни болести,  а резултатът бил отрицателен.
 
Недялко Калъчев, управител на частната лаборатория, признава, че в медицинските лаборатории също се допускат грешки в изследавнията и не може да обясни защо резултатите от двете изследвания се различават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 2 години

Ха си направил изследвания,ха са те посочили за болестотворен,това е медицинския фа.ш.и.з.ъ.м.Вервайте им,ще ви скъсят живота,и ще ви вземат парите за това,а пък това си е не мазохизъм,а дебилизъм

14

аз

преди 2 години

За да се докаже или отхвърли туберкулоза е достатъчно да се направи Рьо снимка.Там се вижда много ясно. Не необходимо да се прави PSR или TB-SPOT.

13

Анонимен

преди 2 години

Но пък този, с чиито резултати са сменили тези на жената, сега ще стои без лечение и ще разнася заразата.

fallback