Снимка: Pixabay
fallback

Ръководството на столичното предприятие „Екоравновесие“  ще подпише договор с нидерландска неправителствена организация за осиновяване на бездомни кучета, които са настанени в общинските приюти в София.

Над 500 четириноги са осиновени от началото на годината, съобщи директорът Веселин Асенов.

„Нашата дългогодишна и упорита работа най-накрая дава своите резултати, като само за първите 3 месеца на настоящата година от приютите ни са осиновени над 500 кучета, а за 2020 г. те са 1320. Сключихме първото по рода си споразумение с немска неправителствена организация за осиновяване на кучета от нашите обекти. Подготвили сме и такова с нидерландска организация, така че явно работата, която вършим е в правилния път и нещата лека-полека започват да се случват“, каза той, цитиран от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

И.Б.

преди 2 години

Похвално начинание. В западна Европа се въвеждат т.н. разрешителни за водене на кучета, нещо като шофьорски книжки, за да знаят стопаните на кучетата, как трябва да се отнасят с тях и как да пазят пешеходците. Има писмен и устен изпит. Не е достатъчно да си купиш куче, трябва да знаеш всичко за произхода, нрава му и за поведението му например в населени места. Нека и БГ да се въведе.

14

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Добра новина. Кучето е най-добрият приятел на човека.

13

ЦИНИК

преди 2 години

Пак ли за кучааата говорите? Аман бря ! Ква беше таа модъ при вас гражданята нимоа а разберъ.Ама вий не сте виновни.Акъла ви е толкоз.

fallback