Снимка: БГНЕС
fallback

Националният дворец на културата (НДК) ще грейне в оранжево по случай Националния празник на Нидерландия – Денят на Краля.

Денят на Краля се отбелязва на 27 април, когато холандците навсякъде по света празнуват раждането на Крал Вилем-Александър. Посолството на Нидерландия в София ще излъчи онлайн специално видео с впечатляващи танцови изпълнения, а от 20.00 до 21.00 часа вечерта фасадата на НДК ще бъде осветена в оранжево.

Всяка година, Крал Вилем-Александър, заедно с Кралица Максима и трите им дъщери – принцесите Катарина-Амалия, Алексия и Ариане, придружавани от членове на Кралското семейство, посещават различен град в Нидерландия, където участват в много програми и игри, срещат се с гражданите, посещават изложби и забавни събития. Тази година, заради пандемията от COVID-19, Кралят и неговото семейство няма да могат да участват в подобни събития за втори път и ще отбележат празника онлайн в Айндховен, пише БГНЕС.

Заради пандемията, посолството на Нидерландия в България ще отбележи рождения ден на Краля с впечатляващо видео представление на холандската трупа за вертикални танци AIRA, което ще бъде публикувано в профилите на посолството във Facebook и Instagram. Съосновател на AIRA е българският акробат Димитър Симеонов. Специално участие във видеото взема и Веско Ешкенази, концертмайстор на Кралския Концертхебау оркестър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

"Само не разбрах какво общо имаме с краля на Холандия че го "отбелязваме"?"Е как? Холандия са едни от най-големите партньори на РазБойко и българската мафия/държава. Колко много бело и трева сме пуснали да мине през нас за да стигне то техните барове ...

9

Анонимен

преди 3 години

Хайде па утре да светнем с цветовете на Северна Корея. То бива навеждане бива ама вие пък съвсем.

8

Сто

преди 3 години

До rusnakАми, канадаците извличат защото някой *** и алчен българин е направил схема и го е допуснал, за да вземе няколко милиона за сметка на милиарди загуба. Или според теб пак някой друг е винивен. Ама като не помислиш малко повече и не задълбаеш, ще ти е по-лесно да си намираш оправнаия и някой друг да е виновен (например канадците).

fallback