Снимка: Pixabay
fallback

700 договора за подмяна на отоплителните уреди са подписани в София до момента. Одобрени са 5506 домакинства, с които предстои да бъдат подписани договори.

Повечето живеят в районите „Кремиковци“, „Панчарево“ и „Нови Искър“. Най-голям интерес има към подмяната на старите печки с климатици и радиатори. Заявени са 5 047 броя климатици, 3121 пелетни камини и печки, 469 газови отоплителни уреди и над 6 512 радиатора.

Теодора Полимерова - директор на дирекция „Климат, енергия и въздух“ в Столичната община, информира, че приемането на заявленията продължава и тази година, тъй като ресурсът, който е осигурен, е за около 10 000 домакинства.

„Всеки, който се отоплява на дърва и въглища и е собственик на имота, в който живее, може да подаде заявление в районните администрации като заявленията са налични на сайта на общината, могат да бъдат изтеглени като формуляри, бланки, образци и да бъдат подадени на място в района“, каза тя пред БНР.

Приемането на формуляри за подмяна на старите печки в София продължава. Във втората фаза на проекта до момента са кандидатствали 422 домакинства.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 3 години

Явно някои хора не са присъствали в в час по биология. Твърдението : Махнетв пвчките на твърдо гориво за да озчистим въздуха е ГОЛЯМ САПУНЕН БАЛОН. На това твърдение може да се въеже двте на 7 или 8 години.,но не издравомислещ човек. А подмяната е просто поредния фарс на управници, който са пред пълна загуба. Никой не споменава, че чакаш две години за подписване на глупавия договор. Но иначе се бием в гърдите ние това, ние онова. О НЕРАЗУМНИЙ ЮРОДЕ САБУДИСЕ И ПРОГЛЕДНИ. ЧЕТИ ако можеш.

28

Анонимен

преди 3 години

до 27Явно някой хора не разбират от ирония мойто момче.

27

Анонимен

преди 3 години

Отдавна трябваше да забранят отоплението на твърдо гориво в голямото градове. От печките е основното замърсяване с фини прахови частици.

fallback