Снимка: БГНЕС
fallback

Утре по повод Деня на здравния работник и по инициатива на Български лекарски съюз, ръководство и служители на Военномедицинска академия ще отдадат почит към медицинските работници, загубили битката с Covid-19, съобщават от ВМА.

По данни на БЛС, през изминалата година над 120 лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки загубиха живота си, борейки се до последно с коварното заболяване и достойнство изпълнявайки своя професионален и морален дълг.

Паметта им ще бъде почетена с едноминутно мълчание и с включени сирени на линейки пред Паметника на медицинските чинове, разположен в градинката пред ВМА, посочват още от болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Косача

преди 3 години

От какво са загинали?Става все по смешно.

23

Анонимен

преди 3 години

Благодарим! Поклон! Без вас сме заникъде!

22

Анонимен

преди 3 години

Неуважението ни към лекарското съсловие е шокиращо.Точно два пъти съм имал нужда от лекари спешно - един път счупен крак, другия път бъбречна криза. И двата пъти са се държали ужасно, все едно аз нарочно съм ги направил тия неща. Така ми се формира мнението за тях - от личен опит. Иначе ги третирах като равни и се отнасях любезно.Виж, сега в частните клиники са много милички. Ония по държавните обаче нямам против да изпyкат от глад, а те признателност търсят... Трябва коренна промяна там!

fallback