Снимка: БГНЕС
fallback

Общественият съвет към Централната избирателна комисия организира на 30 март, пред сградата на Народното събрание, откъм входа на Националната художествена галерия демонстрация на пробно машинно гласуване от 12,00 ч. до 15,00 ч., с възможност за продължаване при интерес от гражданите.

Демонстрациите се провеждат със съдействието на Народното събрание, доставчика на специализираните устройства "Сиела Норма" и със съгласието на ЦИК, съобщиха от Централната избирателна комисия.

Ще бъде дадена възможност на гражданите и членовете на секционни избирателни комисии да се запознаят с начина за гласуване с машини и да проверят дали те правилно отчитат подадените гласове, като ще се извърши сравняване на данните от машинния протокол с ръчно преброяване на контролните разписки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

Другаре, ако на машината маркираме номер 4, то при разпечатката на протокола, от 4 ще стане 28. Гласувайте си с хартиената бюлетина. Комисиите да не се правят на ударени с мокър ***, ами да си броят гласовете правилно. Никой не им е виновен, че не могат да разделят на 2 магарета сламата.

11

Анонимен

преди 3 години

Машините са лесно манипулируеми. С машини не се гласува никъде в Европа. Там където правиха опити за гласуване с машини, в последствие се отрекоха и се върнаха към хартиените бюлетини. Защо у нас не се поучихме от европейския опит? Защо трябваше да угаждаме на фигуранта и бсп?БРАТЯ БЪЛГАРИ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ С МАШИНИТЕ! ВАШИЯТ ВОТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАЧЕТЕН, НО НЕ ЗА ТАЗИ ПАРТИЯ, КОЯТО СТЕ ИЗБРАЛИ!

10

БСП то

преди 3 години

Каквото и да барнат по Изборния кодекс всеки път сами си го набиват ама по-дълбоко.

fallback