Снимка: БГНЕС
fallback

70% от всички легла в 42 столични болници трябва да бъдат подготвени за COVID пациенти. Д този момент 50% от капацитета им следваше да е резервиран за тази цел. Заетостта на болничните легла в столицата ще бъде обсъдена днес на среща между здравния министър, директори на болници и РЗИ.

Oще по темата

"Няма никакъв проблем, ние работим с максимален капацитет само за ковид болни от самото начало на пандемията", коментира пред БНТ проф. Ваня Юрукова, пулмолог и зам.-директор на Белодробната болница "Света София".

За последното денонощие в здравното заведение са приети 19 болни в умерено тежко състояние, имаме достатъчно легла, допълни проф. Юрукова.

"За съжаление, има болни от коронавирус от медицинския персонал, служителите вече са много претоварени и уморени, тъй като не са ползвали отпуск може би от 2019 г", допълни проф. Юрукова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 години

Декември докато маках резултат от антигенен тест в голяма Пловдивска болница, няколко медицински лица от персонала си говореха и дочух, че двама лекари щели да напускат и да си работят само в часните кабинети, а някои се пенсионират или напускат. Сами си правете сметка, дали лекарите ще искат да работят в тази пандемия. Разбирам ги напълно и аз да бях на тяхно място и аз така щях да направя, никой на никой не е длъжен.

18

Анонимен

преди 3 години

Значи мутрите все повече лишават останалите болни от адекватно лечение.

17

Анонимен

преди 3 години

Сибилка пак е влезнала да натроли форума. Сибилкее, научи медицината, в частност имунологията,стига излага съсловието с глупаво облъчване на материала от телевизора. Уморени или не като са професионалисти трябва да изградят правилната организация и на никой пациент без значение от здравният му статус не бива да бъде отказано оптималното лечение и отношение. Ако не могат да го предложат - да напускат

fallback