Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Карлово отчита ръст на заболелите от коронавирус. Още преди два дни леглата в COVID-отделението бяха изчерпани, а мерките допълнително затегнати. Там вече се носят маски и на открито.

В местната болница бяха разкрити допълнително седем легла в отделението за лечение на коронавирус. Те обаче са заети, което доведе до това болните да се изпращат в съседни лечебни заведения.

„Нивата на заболеваемост са високи. В момента имаме около 400 карантинирани. В болницата при капацитет от 47 места, болните са 52. При втората вълна бяхме стигнали до 62 и сега вървим към тези нива. Ситуацията е тревожна”, обясни пред Нова телевизия кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Градоначалникът посочи, че противоепидемичните мерки са затегнати. „Тъй като няма възможност за ускорена ваксинация, маските на открито станаха задължителни. Отменихме и всички публични събития на открито”, посочи още Кабаиванов.

Карлово и Сопот са най-засегнатите области от инфекцията в Пловдивско. Учениците в карловския регион от 5 до 12 клас преминават на дистанционно обучение за следващите две седмици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase