Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Самолет на Air France, изпълняващ полет от Париж до Делхи, кацна аварийно на летище София заради буйстващ пътник. Мъжът е задържан.
Oще по темата
Той е 30-годишен индиец, а при опит да бъде успокоен от стюард, го е нападнал.

Заради действията на пътника командирът на самолета е бил принуден да го приземи на летището в София. Нападателят е задържан, като не е оказал съпротива.

По случая са разпитани свидетели. На индийския гражданин е осигурен преводач и служебен защитник, както и представител на Посолството на Република Индия в България, предаде Bulgaria ON AIR.

"За подобна постъпка се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 10 години, а престъплението се квалифицира като тежко", каза Ивайло Ангелов от НСлС.

След инцидента самолетът е продължил полета си до Делхи. Мотивите на нападателя остават неясни за момента. В понеделник ще му бъде поискана мярка постоянен арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

МУНЧО

преди 3 години

ИНДИЕЦЪТ ПРЕМИЕР.БОЙКО Б. ПРЕЗИДЕНТ !!!! В ДЪРЖАВА КАТО НАШАТА ТОВА НЕ Е НЕВЪЗМОЖНО !!!

27

Сийке къде си

преди 3 години

Тази защо не е в кръчмата на Петьо ЕвровпеЙовски, ами се е изтипосала в цял ръст да бълва алкохолни пари и да преразказва случката.

26

И.Б.

преди 3 години

Този индиец отрано си е направил сметката, че ако заради него самолетът кацне аварийно на европейска територия, ще може да остане в Европа и впоследствие да подаде молба за политическо убежище. Трябвало е веднага да го обездвижят и да го върнат от летище София на летище Делхи. Щеше да струва по-малко пари на държавата.

fallback