Снимка: Кадър bTV
fallback

Бившият архитект на район "Триадица" – Иван Шишков, който подаде оставка след инцидента с токовия удар, при който загина момче на 16 години, не изпитва вина за случилото си. Пред bTV той отговори: "Не, никаква абсолютно".

Шишков работи като архитект към два района на Столичната община от 2002 г.

Oще по темата

"Реално погледнато имаше изразено остро недоверие към мен от страна на хора, които аз считам, че ме уважават и като професионалист, и като човек – арх. Здравко Здравков и кметът Йорданка Фандъкова. За мен това е моментът, в който човекът трябва да тества дали властта е самоцел или името е по-важно от всичко останало", коментира арх. Шишков.

Той обясни, че процедурите, с помощта на които павилионът, към който е прекаран фаталния кабел, е работел, не се провеждат от бившия му вече район "Триадица".

"Павилионът е в терен на държавата – терен, който се управлява от болницата. Този павилион е там, благодарение на желанието на директора на болницата ("Св. Иван Рилски" – б. р.). Когато през 2018 г. е започната процедурата за премахване на павилиона, тогава директорът на болницата с писма е поискал тези два павилиона да бъдат узаконени. Павилионът е попълнен в кадастралната карта. Не е ясно как е попълнен обект, който е преместваем", добави той.

"Според мен това, че не се знае кой е собственикът на павилиона и това, че е вписан в кадастъра, означава, че не е случаен", каза още арх. Шишков.

Елена Траянова е бивш началник на отдел "Устройство на територията, кадастър и регулация" в общината, която през 2011 г. е подписала вместо арх. Шишков бележката, с която ЧЕЗ прокарва ток на павилиона.

По думите й с въпросната бележка не се нареждало да бъде прокаран ток, а че се поръчвало на ЧЕЗ да направи проучване.

"За мен тази служебна бележка, независимо кой я е подписал – в случая аз, не убива дете. Токът уби детето. Много съжалявам, че така ще го кажа, виждайки мъката на хората, които загубиха детето си", коментира още Траянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 3 години

ako na arhitektite ivan shishkov i elena traianova ne e bilo iasno polojenieto s tesi sobstvenici i obekti, popitali li sa direktno s publichno iziavlenie v darjavnite bnt i bnr, policiata bulgarskata obstestvenost horata v kvartala i grada da im pomognat da se orientirat v kvartalnata arhitekturna jungla?!

47

Анонимен

преди 3 години

Агенцията по кадастър са си за разследване как попълват поставяеми будки като нечии ИМОТИ в кадастралната карта.

46

жената в бяло

преди 3 години

прав е служебната бележка е за проучване сключва се първо догор за проучване в който чез указва как и откъде да стане свързването , после лицензиран елект идва прави връзката и чез я приема и чак тогава пуска ток , но са махнали светофар при ремонта на Гешев , как са свързали и кой после жиците фандъкова аз нищо не знам сега разбирам

fallback