Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback
Големите температурни разлики са причината пукнатините на асфалта, които се появиха на кръговото при "Лъвов мост". Това става ясно след направен оглед и анализ на място на бул. "Сливница", съобщиха от "Московска" 33.
 
Оттам са установили, че пукнатината на асфалта се намира точно на мястото, където са направени фуги за топлинни деформации (дилатационни фуги).
Oще по темата
 
"Изпълнението на тези работни фуги е задължително, защото те осигуряват сигурността и устойчивост на съоръжението при температурни колебания. В последните дни заради големите температурни колебания – от +15 до -15 – фугите са поели промените, като на положения върху тях асфалт се е появила пукнатина.
 
Общ преглед
 
Дилатационните фуги са в гаранционна поддръжка и при подходящи метеорологични условия ще се обработят с необходими материал. При обстойния оглед на цялото съоръжение на Лъвов мост е установено, че всички работни фуги изпълняват своите функции", обясняват още от кмеството. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

Анонимен

преди 3 години

дадени са над 22 мил лева за това кръгово

126

Анонимен

преди 3 години

Taси сутрин слушах обясненията на пишман пътния инженер за сериозните напуквания на асфалта на кръговото движение на Лъвов мост. От обяснението му разбрах, че това било "нормално" ... Отправям призив към преподавателите на този "инДЖИнер" да обяснят така ли са го учили този ... да строи и да обрича на катастрофи водачите на леки коли заради неговото невежество. Колеги професори от УАСГ, напишете отзиви в медиите за този ваш бивш випусник на бившия ИСИ!

125

Истината

преди 3 години

След "великата" Перловска река, сега разбираме и за "арктическия студ" в София. Абе тия що не вземат да се г.ръмнат? Да не ги гърмим ние. А шкафчетата се пълнят нали?! Нон-стоп с нашите пари.

fallback