Снимка: Pixabay
fallback
Преди седмица майка заедно с детето й бяха блъснати на пешеходна пътека в столичен квартал. 34-годишната жена все още се възстановява от тежките травми, а дъщеря й беше изписана малко след инцидента.
 
"Пресякла съм улицата с детенцето. Кога ме е ударила колата, как се е случило - нищо, като спомен нямам нищо", разказа Галя Димитрова пред bTV.
 
Миналата сряда Галя пресича на пешеходна пътек в столичния квартал "Дружба" заедно с тригодишната си дъщеря на път за детска градина, когато 76-годишен шофьор ги блъска с колата си. 
 
"Булевардът е широк, има видимост. Не мога да си го обясня - да не ни забележат. Детето е със светло яке, което няма начин да не бъде забелязано", споделя още пострадалата.
 
Галя вече има спомени след удара.
Oще по темата
 
"От болницата. Просто докторът беше до леглото ми, попита ме - зная ли къде съм. Казах, че предполагам, че съм в болница, но не знам коя. Попитах за детенцето, каза ми, че е прегледано и че е в "Пирогов", вече е при съпруга ми. Все пак то е малко дете, неговото физическо и психическо състояние са много по-важни. Аз малко или много ще се справя. Тя е 3-годишно дете, на което животът сега започва и мисля, че то е по-важно". 
 
На въпрос дали е държала детето в ръцете си по време на инцидента пострадалата майка каза: 
 
"Да, обикновено винаги така пресичаме, защото там обикновено е натоварено. От двете страни на пешеходната пътека има спирки. И обикновено там си чакаме автобуса. И не внаги успяват да спират, но това не е оправдание, защото има добра видимост. Аз също съм шофьор, понякога карам детето с кола, когато ми се отдаде възможност, и просто апелът ми е всички да са по-внимателни. Не само шофьори и пешеходци. Това е доста неприятно събитие, което не го пожелавам на никого. Просто се надявам скоро всичко да се оправи и да видя пак усмивката на всички около мен, както и моята, разбира се".
 
"Има счупване в основата на черепа, но след такъв вид травма и в комбинация с фрактура на таза изходът можеше да е фатален", обясни д-р Александър Илиев, началник на 2-ро отделение по Ортопедия и травматология в УМБАЛ "Св. Анна". 
 
Шофьорът е дал отрицателни проби за алкохол и наркотици. Прокуратурата вече му повдигна обвинение за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

До До 2Застрахователят плати. На шофьорът не му струваше нищо.

15

До 15 бла, бла

преди 3 години

Наистина са бла, блаИма пенсионери на 40 години. Има пенсионери на 53 години. Има пенсионери на 60 години и т.н., но бла-бла едно си знае, едно си бае - пенсионерите. Второ, никой няма да продължи да шофира, ако вече не може, независимо дали е на 20 години или на 120 години.Трето, реакциите - ами освен като време, може да мериш реакциите и катоизминато разстояние. Младежът на 26 години кара с 120, опитния шофьор на 76 години кара с 50 и а познай кой колко метра ще измине, докато реагира.

14

Анонимен

преди 3 години

До 13По закон пешеходната пътека дава предимство даже и да не е очертана или сигнализирана с пътен знак. За съжаление има такива като теб, които не познават закона и си мислят, че навсякъде са с предимство.

fallback