Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

От месец май децата, които кандидатстват за място в детска градина в София, ще бъдат приемани по нов критерий за уседналост.

4, а не 3 точки вече ще се дават на дете, което живее над 3 години на постоянен адрес при кандидатстване в общинска детска градина или ясла. 3 вместо 2 пък ще се дават за непроменян повече от 3 години настоящ адрес. Промени на територията на Столичната община няма да се считат за промени, каза зам.-кметът по култура и образование в Столичната община Тодор Чобанов, който провери ремонта и разширението на 20 ДГ „Жасминов парк“, предаде БГНЕС.

„Остават двете точки, които са отделен критерий за кандидатстване в градина, която се намира в административния район на адреса“, заяви Чобанов и посочи, че приоритет остава децата да бъдат приети в градини, които се намират най-близко до дома им.

По думите му в края на март ще бъдат обявени всички свободни места за първото генерално класиране, а родигтелите ще могат да кандидатстват през системата до 7 май.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

House M.D.

преди 3 години

Колега #14, какво общо има местоработата? Детето следва да бъде прието в яслите/детската градина/училището по местоживеене, а не там, където е по-удобно на родителите. Ако Вие имате възможност да закарате детето си на 6 км разстояние, то аз нямам такава, но за моето дете в най-близката детска градина няма да има място защото на Вас ви е по-удобно.

14

До 11

преди 3 години

Ами ако майката или бащата работят на 6 км. примерно от постоянния си адрес и им е по-удобно да го водят и взимат от градина до местоработата?Повече детски заведения трябват, а не мерки и теглилки за противопоставяне на хората.

13

Нов кретений

преди 3 години

Какви точки и уседналости, само кандидатдетскоградински изпит, матура, песничка и стихотворение.Никаква милост за дребните ***.

fallback