Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Столичният градски транспорт отбелязва днес своята 120-годишнина.

Преди 120 г. в София е пуснат в движение първият трамвай - номер 13, от централна гарата през Лъвов мост до днешния площад "Славейков". В града тогава се движат 25 мотриси и 10 ремаркета по още 5 трамвайни маршрута.

На площад "Александър Невски" са изложени превозни средства от различни исторически периоди на обществения транспорт - както реставрирани автобуси и трамваи, така и превозни средства от последно поколение.

С част от изложените експонати се организират безплатни панорамни обиколки по централните улици на столицата. Линиите им ще се пресичат на пл. "Македония", където желаещите да ползват безплатния ретро транспорт ще могат да сменят превозните средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ИСКАМ РОЗОВИ ТРАМВАИ

преди 3 години

Защо не пуснете розови трамваи?

13

Коко

преди 3 години

Хубав лош без градски транспорт не може интересно е друго как едни и същи возила на нас българите ни струват значително по скъпо уж били по програма интегриран градски транспорт и със безвъзмездни средства от ЕС апък си ги плащаме през цената на билета крайно време е да се поразровят нещата да се види кой си напълни гушата градския транспорт е със силно насочена социална функция а нещастниците крадат от него

12

до Жалко, но факт

преди 3 години

Да те светна , че не повече от 10% от пътниците са гратисчии и е така поне от 20 години.Достатъчно е да видиш като мине контрола - над 95% са с карти.Транспортът има други проблеми - неудобен и нередовен е. Огледай се - в час пик има линии, които са полупразни, а народът не слиза от колите. Всичко е от некадърно управление.

fallback