Снимка: БГНЕС

Опасност за населението към момента на територията на Столичната община няма. Не е обявявано и няма повод към момента да обявяваме бедствено положение. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата

Цяла нощ екипи са наблюдавали реките на територията на Столичната община, като се отчита леко понижение в нивата им. Продължават да бъдат наводнени участъци от населени места в Нови Искър, Требич и Волуяк.

"Има наводнени къщи, които ще се описват в края на деня. Най-напред трябва да спаднат нивата на реките. Екипите на пожарната са работили през нощта за издигането на диги в Мировяне. Има сграда на хоспис, която защитаваме", информира пред Нова тв кметът на София Йорданка Фандъкова, като уточни, че екипи на "Аварийна помощ и превенция" също са работили на място.

Днес е запланувано да се отводни участъкът под моста в Курило и да се работи в Мировяне за отводняване на къщите. Столичният кмет съобщи, че в Житен има наводнена една къща. В Требич предстои да бъдат издигнати диги.

Фандъкова каза, че не е обявено бедствено положение в нито едно населено място в София, като до евакуация на хора също не се е стигнало.

"Надявам се днес да започне успокояване на ситуацията и да подпомогнем хората по отводняване на къщите", добави кметът на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase