Снимка: БГНЕС
fallback
Центърът за градска мобилност (ЦГМ) започна да приема документи както на място, така и онлайн за издаването на винетни стикери на жителите на районите "Триадица" и "Слатина", които искат да паркират в новите части на зелена зона. Зоната влиза в сила от 4 януари, съобщиха от дружеството.
 
Платеното паркиране в кварталите "Яворов" и "Иван Вазов" ще се увеличи с 1090 места.
 
В квартал "Иван Вазов" то ще се разшири с 880 места на територията, оградена от ул. "Бяла черква" и булевардите "П.Ю.Тодоров", "България" и "П.Каравелов". Други 210 места места ще бъдат разкрити в кв. "Яворов". Те ще се намират в карето между булевардите "Цариградско шосе", "М. Еминеску", "Шипченски проход" и ул. "Акад. Людмил Стоянов".
 
От ЦГМ препоръчват на гражданите да не чакат последния момент за издаването на стикери. Част от условията за одобрение при издаване на такъв стикер са: жилището да се използва само за жилищни нужди, кандидатът да е с постоянен адрес на него и това да е отразено в личните му документи, както и адресът му да съвпада с този, който е и в свидетелството за МПС. 
 
Заплащането на винетния стикер се случва само след получено одобрение. Плаща се или на място в офис на ЦГМ, или по банков път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Груди Чолев

преди 3 години

Спас и София, като усети мирис на пари, веднага забрави всички предизборни декларации. Не че очаквах друго. Спасе, Спасе, не се прави така!Бил съм къде ли не, включително и в Китай, където конвенционалните пътища са с по 4 платна в посока, океан от автомобили, но властта е построила напълно достатъчно количество паркинги, че да се се посрещнат и бъдещи нужди в следващите 10 години. За сравнение - общината нищо не построи, все за наше добро.

19

Реалист

преди 3 години

И там ли ги прецакаха.....Мутрите си намериха нови овчици, от които да цоцат парички.Принципно платените зони за паркиране не са решение за София, а само затруднение и касичка за мафията. Няма място в София, където платените зони да са необходимост.

18

Толупи

преди 3 години

не разбрахте ли. че Зоните не решават проблема освен, че шепа хора си пълмят джобовете, а вие спите!!!. Решението парко места уважеми, но все пак жиееем в Бананова държава

fallback