Снимка: БГНЕС
fallback
На спирка "Вишнева" в столичния квартал "Лозенец" днес ще лъде предоставен топъл обяд на нуждаещи, съобщи БНР. Благотворителното събитие се организира от инициативата "Помощ на две колела". На Никулден доброволците са подготвили рибно меню за около 200 души. Раздаването на храната ще започне на обяд в 12 часа.
 
Всяка събота и неделя в продължение на четири месеца доброволците ще раздават по сто порции.
 
Даниел Капсъзов, един от организаторите, добави: "На Коледа, на 25 декември, също ще даваме храна, освен на 26-и и 27-и".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

187

преди 3 години

До Анонимендо 4:мога да потвърдя - живеех на Смирненски и Вишнева, гората зад спирката беше пълна със всякакви разфасовски медицински спирт. те май клошарите подпалиха и къщичката.

7

глас от тъдява

преди 3 години

Мистичний , и аз имах един комшия работил в мините и още 2000-та взимаше 4-500лв пенсия, но на вид по зле от бездомник- но не заради това трябва да спрат да раздават. Трудно е да се определи на 100% кой има нужда , защото по закон подобни самодейни прояви нямат право на достъп до списъци с истински нуждаещи се. Добре е да се създаде някаква що-годе официална организация и да има някакъв контрол , но за сега и това не е малко.

6

пияница мистик

преди 3 години

До 7ХАхахах, не, не е никаква злоба :))) Но той си има баба, уреден му е живота и според мен не е правилно да яде храната на някой, който истински се нуждае от нея. Някой бездомник, безработен или самотен беден старец. По тази твоя логика и ти можеш да отидеш, да спестиш някой лев и да оставиш гладен някой които истински се нуждае от храна. Къде е лошото в случая, нали така?

fallback