Снимка: БГНЕС
fallback

В София набира скорост нов бизнес - организиране на тайни нощни партита посредством маркетинг в социалните мрежи и влизане само с парола, пише "24 часа".

Партитата се правят в наети помещения, като имало диджей, алкохол и всичко нужно.

Oще по темата

По правило става дума за кварталите в подножието на Витоша, където има доста зали, които са отдалечени от очите на хората.

Практиката била разпространена в "Драгалевци", "Бояна" и "Владая". Това обяснява големия брой заразени например сред футболистите, заради които се отменят каскадно футболни мачове.

Имало опити да се правят партита и в заведения, но като цяло те практически спазват ограниченията, защото се страхуват от санкции.

Хитът са партитата с парола. Това не са просто приятелски събирания, а се организират с цел бизнес и се превръщат в нов бранш на сивата икономика, разказа участник в такова парти.

Модата е много опасна, защото именно на такива събирания стават най-масовите заразявания от т.нар. суперспредъри (свръхразпространители).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

137

Анонимен

преди 3 години

...суперспредъри (свръхразпространители)Според писателката (авторката) чуждицата е в скоби! О боже слез на земята и си събери вересиите, не пазаруваните дипломирани!Ако беше написано в оригинал superspread нямаше да е толкова дразнещо, но трябва да се превключи клавиатурата, ама как с купена журналистическа диплома?

136

Простотията не оди

преди 3 години

По гората... Как ще се чувствате ако след такава парти почине ваш близък, майка, баща, баба или приятел? Ако вие пострадате сам или умрете си е ваш избор, но за близките ви ще драма дори този ваш избор, за едното пиене, мятане на гюбеци, кълчене и ЧЕСАНЕ на его. Дали имате кураж дА поемете този риск за да се само величаете и да ви завиди някой ваш приятел комплексар?

135

До 138

преди 3 години

*** не си на 20 и злобееш дОма.

fallback