Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Четири нови клиники за лечение на пациенти с коронавирус се разкриват в столичната Военномедицинска академия. А в Ковид отделението вече трета седмица помага и евродепутатът Ангел Джамбазки.

Той решава да замени удобното работното място в Брюксел с болницата. И влиза на "първа линия“ в борбата с вируса - като санитар.

"Трябва да се изхвърлят медицинските консумативи, материали, трябва да се поддържа чистота в отделението. Това е нещо, което не изисква специфични никакви медицински умения. Изисква търпение, постоянство и да следваш протокола и да не правиш грешки", обясни Джамбазки пред Bulgaria ON AIR.

В отделението вижда  болни пациенти и изтощени медици.

"Видях хора, които срещу невисоки заплати в никакъв случай работят над времето си, далеч над смените си, раздават се за пациентите си и дължим благодарност на истинските професии", допълни Джамбазки.

В болницата евродепутатът влиза вече 3 седмици заедно със свои колеги от партията. Казва, че това не е PR и облича тежкия костюм от човещина.

"Ако е користна цел и политически ход, би било доста глупаво от моя страна да се завреш в най-заразното място в държавата, за да доказваш нещо политическо", посочи Джамбазки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 3 години

А защо Джамбазки иска казарми само за момчетата? Момичетата не са ли граждани на тази страна? Жените нямат ли върховно задължение да защитават отечеството? Младите мъже данък мъж ли трябва да плащат? Момчетата профилактично трябва да бъдат в казармата затвор за да се отучат да бият или да изнасилват, или какво? Момчетата са потенциални престъпници? За тях презумпцията за невиновност не важи? Сексистко патриархално човекомразие.

30

Анонимен

преди 3 години

До 34.Браво, точно тези, които не са изпитвали и два часа наборната робия на безпрекословното подчинение върху себе си, най-много реват да поробват другите. Другата категория застъпници за наборни казарми са произведените роби. Не мога да разбера как е възможно, след като знаеш какво значи тялото ти да бъде публична държавна собственост, след години да искаш такова малтретиране и за сина ти.

29

Анонимен

преди 3 години

Казва, че това не е PR и облича тежкия костюм от човещина. ------Нее, моля ви се!Това с тежкия костюм изобщо не е ПР...

fallback