Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова предупреди, че ако софиянци не спазват правилата за ограничаването на разпространението на коронавируса, те ще станат по-строги.

Още по темата

„Разпоредила съм да се разшири контролът не само върху търговските обекти през деня, но и вечер. Знаем, че тогава контролът като че ли е по-слаб. За мен трябва просто да се увеличи контролът и да призоваваме хората да спазват мерките“, коментира тя, цитирана от „Фокус“.

Тя посочи, че ще направи разчет дали може да се намали интервалът на влаковете в метрото в пиковите часове по най-натоварените линии.

"Днес до края на деня ще ми докладват какви са възможностите. Това не може да бъде до безкрай. Там е изключително важно да се носят маски", изтъкна още тя.

Кметът на София отново обърна внимание колко е важно носенето на маски.

„Да се надяваме, че с усилията на всеки един от нас няма да се налагат допълнителни мерки, каквито виждаме, че се взимат в други градове. Контролът ще бъде максимално засилен. Дезинфекцията ще бъде много стриктно следена и съответно усилията на градския транспорт също“, допълни още кметът на столицата.

По думите й контролът за носенето на маски ще бъде изцяло в ангажиментите на СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase