Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Автоинструктори от цялата страна протестират в София срещу предлагани промени в наредбите за дейността на центровете за обучение на шофьори.

На площад "Батенберг" десетки учебни автомобили изпълниха пространството и блокираха движението по булевард "Цар Освободител", предаде БНР.

Oще по темата
Недоволството на бранша е продиктувано от готвените промени в две наредби - 37 и 41 от Агенция "Автомобилна администрация", които се отнасят за условията и обучението на шофьорите и реда за провеждането на изпитите за придобиване на правоспособност, както и въвеждането на електронен контрол по време на курсовете и изпитите.

Според инструкторите, текстовете на наредбите са лобистки и натоварват бранша с допълнителна административна тежест, като на практика не дават на сектора да работи нормално и са предпоставка за корупция.

Протестиращите настояват промените да бъдат съгласувани с бранша.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Коментар

преди 3 години

То в нормална държава по лесно ще вземеш книжка за самолет отколкото тука за мижава количка!Тез таканаречени инструктори гледат да те оберат до последната стотинка без да им мигне окото

15

Анонимен

преди 3 години

Учебните коли в общинските училища се използват за командировка, лична и служебна работа на персонала. Колко учебни коли ще видите пред някой хотел за семинари, обучения, среща на директорите на гимназиите. Прекалихте, но правите другите на прости и невежи.

14

Анонимен

преди 3 години

Тия милионери един лев данъци не са плащали през живота си, никога не дават касова бележка, а надигат вой до небесата. Само гледат как да не те научат на нищо, за да трябва да им плащаш за по-скъпите допълнителни часове. Корупцията в ДАИ винаги е била с любезното съдействие на инструкторите.

fallback