Снимка: БГНЕС
fallback

Броят на настанените в най-големия бежански център у нас, този в Харманли, се увеличава.

"Обитателите в институцията са 391. Бежанците са предимно от Сирия, Ирак и Мароко.
 
През летния период мигрантският натиск се усилва. Взели сме всички мерки срещу коронавируса. На новонастанените се правят тестове. Заразените се изолирани", каза директорът на бежанския център Славчо Янев пред Нова ТВ.
 
За четвърта поредна година рисуването на графити по стените на бившето военно поделение продължава. Десетки артисти и бежанци взимат участие в инициативата.
 
"Идеята е да се преобрази града. Художниците сами измислят какво да нарисуват. Проектите им преминават през одобрение. Рисунките са свързани с мир и толерантност", коментира Милена Николова от Международната организация по миграция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

179

преди 3 години

През 50те години на миналия век, Българската комунистическа партия заселва доста роми чергари от Румъния, Гърция и Сърбия. Явно те са трябвали да заменят избитите интелектуалци на България. Ромите в нашата държава към днешна дата са над 1 милион. Нещата се повтарят гледайки събитията днес но има една разлика :D Контингентът този път е от Африка.

14

1

преди 3 години

Да не е паднала "великата българска ограда"на черкезина бАлевски,че има ръст на мигранти,нали вожда ни всеки ден тръби,че сме най-охраняваната външна граница на ЕС.

13

Анонимен

преди 3 години

Връщайте ги в Турция, щом взимат милиарди да ги държат там. Не сме страна граничеща с държави в гражданска война. Но си имаме цяла агенция и персонал, отделно фирми усвояват поръчки по тези центрове-храна, поддръжка, ремонти. Колкото повече бройки, толкова повече за някой, за сметка на бюджета. А нашите пенсионери да плащат сметки и храна

fallback