Снимка: Кадър, Нова тв

"Топлофикация" изкорени дървета в столичния кв. "Дървеница". За това се оплакаха живеещите в района. Хората разказват, че междублоковото пространство е напълно унищожено. Бор и кипарис са премахнати, за да се сложат нови тръби.

"Изкопаха цялата градинка без да се направи опит да се запазят дърветата, извадени с корени и запазени. Махнаха дори една от пейките. Дърветата и съоръжението бяха натоварени и извозени с другите боклуци", коментираха потърпевшите пред Нова тв.

"Нямаше как да запазим дърветата. Винаги полагаме усилия да запазим дърветата, ако е възможно. Стараем се да прокараме тръбите в корените им, но в конкретния случай не беше възможно", обясни Елизабет Павлова, говорител на "Топлофикация" и обеща да запазят едно 30-годишно дърво, намиращо се в близост до района.

По думите й, в договорите с изпълнителните фирми на обекта са заложени средства и задължения към фирмата да бъде възстановено състоянието на инфраструктурата каквото е било, но това няма да включи премахнатите дървета.

Очаква се топлоподаването да бъде възстановено в квартала след седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase