Общ преглед

По традиция около 19 часа стартира 62-рият ден на протести в центъра на столицата с основни исканията за оставка на правителството и на главния прокурор.

Още по темата
Протестиращите отново блокираха булевард "Цар Освободител", а към 20 часа и бул. "Дондуков".

На протеста бе забелязан и оръжейния бос Емилиян Гебрев, който мина през протеста и продължи по пътя си.

Демонстрантите не изневериха на стила си и тръгнаха на шествие към Орлов мост. По-рано те прожектираха кадри от протеста на 2 септември върху фасадата на президентството. Чуха се и извадени цитати на премиера от стари интервюта, съобщава Bulgaria ON AIR.

Протестът на този етап преминава спокойно, а малко преди началото му организаторите от така нареченото "отровно трио" изпратиха обръщение до дипломатическите служби на страните от ЕС, САЩ, Великобритания и правителството на Европейската комисия в България, в която информират за мотивите на мирните граждански протести.

След премахването на трите палаткови лагера в столицата на 3 септември, днес протестиращите отидоха в полицията, за да потърсят конфискуваните си вещи.

Сериозен протест имаше тази вечер и в Стара Загора.

Там протестиращите организираха масово четене на Конституцията около търговски обект на Веселин Марешки. Хората оставят страници от проекта за документа, за да се запознае той с него, съобщава bTV.

Протестното автошествие премина по основните улици на Стара Загора. За около 10 минути движението беше затруднено. Шествието протече спокойно и се охраняваше от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар