Снимка: БГНЕС
fallback

59-ят ден на протести в София засега протича спокойно и без инциденти. За разлика от вчера полицейски контролни пунктове на кръстовището с ул. "Съборна" и на Ларгото, откъм метростанция "Сердика", няма. Полицаите по собствено решение проверяват по-съмнителни лица.

В 19 ч. е започнал антиправителственият протест на площад "Независмост". Малко преди 20:00 часа протестиращи са  блокирали движението пред БНБ. Към момента положението там е спокойно.

На тротоара пред Партийния дом има разпънати палатки на организацията „Системата ни убива”.

Исканията на протеста остават същите - за оставка на правителството и на главния прокурор в София, а към тях се добавят свикване на Велико Народно събрание и промени в Конституцията.

Протестът се провежда под наслов "Нас не ни е страх", а протестиращи коментираха пред репортерите на БНР, че "полицията не си е научила урока".

В петък срещу събота протестиращите възстановиха един от палатковите лагери на бул. "Цар Освободител", но той по-късно беше премахнат. Беше и блокирано за кратко движението на Орлов мост, но беше бързо възстановено.

Протестиращите са убедени, че протестите ще продължат въпреки сблъсъците между полицията и демонстрантите на 2 септември.

Основните кръстовища в София към 19 часа в събота вечерта остават свободни за движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

323

анон

преди 3 години

Всички от партиите ГЕРБ, БСП и ДПС трябва да бъдат избити!!!

322

до безсташната талпа

преди 3 години

До Петя КАТО НЕ ВИ Е СТРАХ ЗАЩО БЯГАТЕ ,НАЛИ СТЕ НЕВИННИ А .?! МАШИ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ.?! ЕДИН ДЕН ЩЕ ВИ Е СРАМ КАКВИ СТЕ ГИ ВЪРШИЛИ НО ПЪРВО ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ ЗА СТОРЕНОТО СЕГА !!! ✠

321

Петя

преди 3 години

Не на страха.Да на победата .

fallback