Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

34 души са с обвинения заради безредиците по време на антиправителствените протести в София.

Oще по темата
От тях 30 са обвинени за хулиганство, което включва хвърляне на различни предмети - самоделни взривни устройства, стъклени бутилки, камъни и павета към служители на МВР, неизпълнение на разпореждания и оказване на съпротива срещу полицаи.

Трима са обвинени за причиняване на телесна повреда на полицейски служител, а един човек - за закана за убийство, съобщиха от прокуратурата.

До 15,30 часа днес 24 души са задържани за срок до 72 часа. Предстои в следващите дни да бъдат изготвени и внесени искания до Софийския районен съд за постоянното им задържане в ареста.

На останалите обвиняеми е определена мярка парична гаранция или подписка. Спрямо 14 души са предприети действия по реда на Указа за борба с дребното хулиганство, като материалите са внесени в Районния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

?

преди 3 години

До Пижо"МВР използва химическо оръжие с неизвестен състав срещу деца, жени, старци, инвалиди още ....."Нали бяха Умни, Млади и Красиви? Сега какво излезе? Умните, младите и красивите , са се скрили, а са изпратили деца, жени, старци, инвалиди срещу полицията!

99

Питащ

преди 3 години

Лютив спрей...! Защо не с парфюмче, в краен случай с одиколон "Тройний".

98

Анонимен

преди 3 години

До УжасА аз гледах наяве, на площада, как повече от час замеряха полицаите с каквото им падне - павета, бутилки, бухалки, колове от палатки, бомбички. Бая *** видях на едно място видях.

fallback