Снимка: БГНЕС

На 2 септември депутатите се връщат на работа и стартира новият политически сезон в новата пленарна зала в бившия Партиен дом.

Десетата сесия на парламента ще бъде открита точно в 09.00 часа с химна на републиката и на ЕС в присъствието на депутатите, министрите и президента.

Още по темата

В началния час на пленарното заседание президентът Румен Радев ще направи обръщение към депутатите и народа от новата пленарна зала. Той ще говори от трибуната на бившия Партиен дом. Очакват се и политическите декларации на парламентарните групи с техните приоритети за новия политически сезон.

Най-очакваната новина ще бъде дали управляващите от ГЕРБ ще успеят да съберат необходимите 120 подписа, за да стартира дебата за нова Конституция, свикване на Велико народно събрание и рестарт на обществено-политическата система, каквото намерение заявиха, предава "Дарик".

От 10.00 часа премиерът Бойко Борисов ще заседава онлайн с Министерски съвет.

В същото време от 8.00 часа се организира мащабен протест, заради който и от Столична община предупреждават гражданите да заобикалят района край площад "Независимост", защото движението там ще е затруднено. На мястото пред бившия Партиен дом вече има засилено полицейско присъствие.Органите на реда са пред сградите на БНБ и бившия Партиен дом.

Ранобудни протестиращи също започват да се събират и надуват вувузели.

Очаквайте още подробности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase