Снимка: БГНЕС
fallback
Медицински сестри от цялата страна утре ще излязат на безсрочен протест пред сградата на Министерството на здравеопазването, съобщи БНР.
 
В 18.30 часа те ще изградят палатков лагер пред ведомството.
 
Мая Илиева, която е председател на синдиката на българските медицински специалисти, обясни причините:
 
"Утре се събираме, затова че абсолютно има неглижиране на медицинските специалисти от страна на властимащите. Подписва се НРДК-а, по което страна са само лекари. Ние, медицинските специалисти, отново сме изключени. Нямаме абсолютно никакви правомощия", каза тя и поясни:
 
"Имаме регламентирана практика, но без финансиране. Абсолютно никакво отношение за това, че ние не сме почивали толкова време, че хората са преуморени, че няма кой да работи и абсолютно неглижиране от страна на институциите за злоупотребите и за нарушаване на правилата в системата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 3 години

Оценявам труда на месицинските сестри и достойното заплащане на труда им ,но се съмнявам ,че всички ще излезнат на протест малко пресилено и безпрецедентно ми се вижда блокадата .

46

ШМАТКА

преди 3 години

До абе Само ако знаеш колко си прав! То и затова на Нар събрание пише: Съединението прави силата

45

Анонимен

преди 3 години

***, слаб отпор давате. Трябва по-яростен. Възхвалявайте Вожда, че е сложил толкова кадърен здравен министър, пък който не е съгласен е платен от Божков или е от чалгарите на Слави!

fallback