Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Конфедерацията на автобусните превозвачи съобщи, че не са против блокадите, но "изпратихме благодарствено писмо до МВР за това, че бяха освободени пътни артерии".

"Смятаме, че възпрепятстването на дейността ни изключително тежко се отразява в момента на всички нас", каза пред bTV Магдалена Милтенова, председател на конфедерацията. Тя припомни, че браншът беше засегнат изключително много от пандемията от коронавирус.

В петък Конфедерацията хем подкрепи конституционното право на всеки български гражданин да изразява своята позиция чрез протести, хем отправи критики към протестиращите, че парализирането на ключови кръстовища в София и другите големи градове пречи на бизнеса им.

"В момента да работим за нас е въпрос на оцеляване. Ние също сме протестирали по отношения на конкретни искания, но никога не сме блокирали пътища", допълни Милтенова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Лотаринг Анжу

преди 3 години

Каква пък връзка имат автобусните превозвачи с кръстовищата на Университета и Орлов мост? Нима само от там им минават автобусите? От там минава само случаен превоз (освен градския), но не и маршрути на междуградски линии! Всеки, който е в София го знае. Тези блокади нямат пряко влияние в-у работата им на тези! Изказването е партенка! Защо други хора не са ги подкрепили - защото не инвестират в нови автобуси, а като дойде време за общото тези дават на заден ход и мрънкат по интервюта!

52

Петър

преди 3 години

А правителството съсипва живота ни. Боли ме за вашия бизнес.

51

Анонимен

преди 3 години

Всичко трябва да се блокира....,цялата държава. За да не могат тези дето реват срещу протестиращите да мръднат от вкъщи дори.

fallback