Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Няма нарушения на водача на автомобила, който снощи участва в инцидент с протестиращ в София. Не може да се твърди и категорично, че е имало съприкосновение с него, стана ясно на брифинг на СДВР.

"По автомобила бяха хвърляни кенчета от бира, кал от намиращите се наблизо тревни площи, това поведение е недостойно", подчерта Тони Тодоров, зам.-началник на отдел "Охранителна полиция" на брифинга.

Oще по темата
От полицията подробно обясниха случая, който възникна късно снощи на кръстовището при Софийския университет - бул. "Васил Левски" и бул. "Цар Освободител".

От полицията решили да освободят движението по бул. "Васил Левски", именно тогава във въпросното кръстовище се озовава автомобил, който обаче бил обграден от протестиращи.

Водачът е решил да потегли назад, за да напусне и да се върне. Той не е имал никакви претенции към протестиращите.

Тогава се чул вик от протестиращ, който заявил, че автомобилът е минал с едната си гума върху стъпалото на крака му. Автомобилът останал, но започнало отправяне на словесни реплики и възникнало напрежение.

Била е повикана линейка, пострадалият е закаран в ИСУЛ и прегледан. Направени са тестове за алкохол и наркотици на водача, те са отрицателни. Всичко това продължило до 01.15 часа, като през цялото време хората са били молени автомобилът да си тръгне и са търсени свидетели, но такива не се явили. 

По тази причина и не може да се каже категорично дали гума на колата е минала през крака на протестиращия. Преглеждат се записи от камери, работата по случая продължава.

От полицията заявиха, че имат желание за диалог с неформалните лидери на протеста, за да се преодолеят тези негативни моменти. Освен това протестите били нерегламентирани, защото има закон, по който да се провеждат.

Снощи беше 20-и ден, намираме се от първия ден в гражданско неподчинение - явен отказ от подчинение на дадени закони и правила в страна. При тези ситуации не трябва да се използва физическо насилие, подчертаха от СДВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

Анонимен

преди 3 години

Голям протест беНикакви свидетелиТова е някакъв виртуален протест явно

137

До 140

преди 3 години

Поне две колички трябват ,за да пазаруваш в Лидл.И в Метро са малки количките.

136

До 138

преди 3 години

Какво работят за по- високи доходи.Засега стоят и чакат да паднат на коча мъ..етеВ момента няма такава криза.

fallback