Снимка: Пазари ЮГ
fallback

Фермерските продукти отново ще бъдат показвани на пазара "Иван Вазов" в София, съобщиха от общинското дружество "Пазари ЮГ" ЕАД. Те не се провеждаха от началото на пандемията до момента.

"Искрено се надяваме да върнем желаещите да се сдобият с чиста храна, както и да предоставим нови възможности и да покажем нови производители", заяви Николай Попов, изпълнителен директор на дружеството.

Фермерският пазар ще се провежда всяка сряда от 13 до 19 ч. Съорганизатор е "Хранкооп София".

Фермерите ще предложат своята чиста продукция, отгледана без химически торове, без изкуствени консерванти и подобрители.

Потребителите ще могат да се възползват от разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци, мед и пчелни продукти, храни от краве, овче, козе мляко, сладка и конфитюри, сокове и сиропи, ядки и сушени плодове, плодови вина, ръчно изработена керамика и други занаятчийски изделия от естествени материали.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Чочо

преди 3 години

Вълшебните думички био и еко вдигат цените в пъти . Всички храни трябва да бъдат чисти , производителите на замърсени извършват престъпление срещу себеподобните си .

2

Христо Христов

преди 3 години

Кой гарантира, че няма пестициди и селитра... или твърде много тор?

1

DDT

преди 3 години

Едновремешния БДС - сегашна БИО-продукция. На двойни, тройни и още по-високи цени. Пиле, селско, на пазар Ситняково, пърлено - 7 лв. Буркан мед на пазара в Иван Вазов - 15-20 лв. Краставици по 4-5 лв, домати по 4 лв и те на килограм... Като не си купиш, си немарлив към здравето си и ***, че не можеш да оцениш как той ти тика в ръцете качество пък ти не го щеш...

fallback