Снимка: БГНЕС
fallback

 

Общ преглед

Трамвай и три леки автомобила са катастрофирали на столичния булевард "Александър Стамболийски". Инцидентът се е разминал само с материални щети, предаде БГНЕС.
 
Автомобил с благоевградска регистрация се е наредил да прави ляв завой по "Опълченска", когато според очевидци, трамваят не спира, а го помита, а автомобилът се удря в идващата насреща кола.
 
"Както си карах на зелено, трамваят ме удари отзад, изблъска ме и ударих насрещно движеща се кола. Ударът беше много силен. Изхвърли ме 5-6 метра в насрещното движение", обясни мъж от Петрич, чиято кола е главният участник в произшествието.
 
Водачът си призна, че е бил в нарушение и е карал по релсите, но не разбира защо ватманът не е намалил скоростта и е допуснал да го удари с такава сила.
 
Даниел Киров е водачът на ударената в насрещното кола. Той смята, че вината за ПТП-то е на мъжа от Петрич.
 
"Движех се по "Стамболийски" в посока център. 50 метра преди светофара видях, че водачът се е наредил на трамвайната линия, някъде по средата, за ляв завой по "Опълченска", който тук очевидно е забранен. Въпреки че стоеше на едно място и мислех, че няма да тръгне, продължих напред и изведнъж ме удари", разказа младо момче, което отивало да вземе приятелката си и се радва, че в момента на удара тя не е била с него.
 
Ватманът, който е управлявал трамвая по линия 10, отказа да коментира случая.
 
В катастрофата има и още един участващ автомобил, който е с най-малко щети и е напуснал произшествието. Няма пострадали хора нито от трамвая, нито от трите автомобила.
 
Временно движението в участъка беше спряно, но вече е възстановено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 3 години

До azБрато, счупи ***!!! Честно! Какъв червен светофар за трамвай? Хаха!!!! Дай си данните в КАТ веднага да ти вземат свидетеството за управление на МПС завинаги. Не е истина!

51

Анонимен

преди 3 години

Релсовото е с предимствоКойто не вярва - си пати

50

Анонимен

преди 3 години

Чл. 19. (1) Когато релсов път е разположен върху платното за движение, водачите на пътни превозни средства, които се намират върху него, са длъжни да го освободят по възможно най-бързия начин при приближаване на пътно превозно средство от редовните линии за обществен превоз на пътници, за да го пропуснат да премине.По хайде не чети като дявола евангелието! Прочете ли го внимателно?

fallback