Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

От СДВР съобщиха,  че определени групи се опитват да контролират мирния протест и да се създават провокации.

„Има данни за организираност. По моя опит огромната маса от хора излизат на протест по свое убеждение, но винаги има някакво малцинство вътре, което се опитва да опорочи протеста“, коментира заместник-директорът на СДВР Антон Златанов.

Oще по темата
Той призова протестиращите да не се подават на провокациите.

„Шествията, които се провеждат пред последните дни, не са заявявани и не са разрешавани от Столична община. Въпреки това ние уважаваме правото за свободно събиране на гражданите и създаваме организация за движението и за обществен ред, така че да защитим правата и на тези които протестират, и на тези, които искат да се придвижват. Нашата роля е да защитаваме правата на всички граждани, независимо от тяхното мнение и техните политически пристрастия“, посочи Златанов.

Според него това, че през последните 2 - 3 дни са се случвали безредици, означава, че гражданите не са се поддали на провокации и че полицията е предприела превантивни действия, за да не се стига до такива.

„Призоваваме гражданите да постъпват както снощи и когато видят провокатори, да ни ги посочват и заедно ще действаме. Снощи имаше един единствен инцидент. Едно лице счупи стъкло на кола на една медия в близост до протеста. Задържахме извършителя в Първо районно със съдействие на гражданина свидетел. Други инциденти нямаше, но групичките лица са там на място“, отсече още Златанов, цитиран от „Фокус“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

кака

преди 3 години

Какво става с младежа,когото бабаитите ритаха безмилостно където им падне? Проснаха го на земята и си показаха диващината и злостта?

50

Анонимен

преди 3 години

До За спасението нане им стиска, баков.Заради ограничения - виж к*во става в Сърбия..Не смеят, шушумигите!

49

Анонимен

преди 3 години

Довечера ще видите!Оставка!Мутри вън!

fallback