Снимка: БГНЕС
fallback

Дълги опашки се извиха пред лабораториите в София за изследвания за коронавирус, съобщи Нова тв.

Причината е изискването за отрицателен PCR тест при влизане в Гърция. Тестът трябва да е направен до 72 часа преди пътуването.

Oще по темата

 Според информация на една от частните лаборатории в столицата 1/3 от чакащите на опашката са решили да си направят тест, защото им предстои пътуване в Гърция. На границата с южната ни съседка българите задължително трябва да представят отрицателен тест за COVID-19. Той трябва да бъде преведен на английски език.
 
"Определено има повече желаещи за тестове. Те са свързани както с пътуване за Гърция, така и с повишената заболеваемост, но основно е заради пътуване. Около 1/3 или 40% от тестовете са свързани с пътуване до Гърция. Средно при нас положителните за денонощие са около 50. Когато бяхме в по-благоприятна епидемиологична обстановка, бяха около 2-3. Даваме срок от 24 до 36 часа за излизане на резултати", каза управителят на лабораторията доц. д-р Росен Михайлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Ivan

преди 3 години

със самолет не се изисква предварителен тест. Гърците ти правят безплатен след кацането.ако не ходите на Халкидики

20

1

преди 3 години

Преди две седмици си направих тест. Имах избор от 3 варианта -19 лв, 27лв и 42 лв. Теста отне 5 минути. В 6 вечерта резултатите бяха излезли.

19

анонимен

преди 3 години

отново лъжа, къде са тези опашки, престанете да лъжете

fallback