Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Назначена е проверка, която да изясни събитията около протестите заради оплакванията, че е имало полицейко насилие.

Oще по темата

Процедурите  ще приключат в едномесечен срок, като при констатиране на нарушения ще бъде поискана дисциплинарна отговорност, съобщи шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Той апелира да бъде дадено време, за да се намери обективната истина.

"Сутринта чухме една от гледните точки на майката на един от задържаните. Случаят е от 10 юли на "Орлов мост". Този младеж се е държал изключително грубо с полицейските служители. Задържан е в Първо районно, като е отказал да получи медицинска помощ, но въпреки това е бил извикан екип на "Спешна помощ", каза Хаджиев.
На младежа е дадена  възможност за оказване на медицинска помощ. Освен това е можел е и да се свърже с адвокат, но е отказал да подпише декларация.

На задържания му е повдигнато обвинение.

От Столичната дирекция на вътрешните работи поясниха, че ескалация на напрежението е имало най-вече пред МС и при кръстовището на ул. „Оборище” и „Васил Левски”.

Всички полицейски служители ежедневно се инструктират относно използването на физическа сила и помощни средства.

„Първата редица полицаи са с жълти жилетки, на които пише „антиконфликт”. Голяма част от тях са жени. Няма палки в ръцете на нито един полицай”, обясниха от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

212

обаче

преди 3 години

А има ли проверка за насилието срещу полицаи? Кой е замервал полицаи, удрял полицаи? Ако изобщо е имало полицейско насилие, то как се е стигнало до него? Имало ли е нападение срещу полицаи? Имало ли е рушене на собственост, чупене, неподчинение, гражданско насилие? Защото полицията е само едната страна. Вина има и в протестиращите! И никой не говори за тая вина!

211

гражданин

преди 3 години

Поради това че над много полицаи критерите за за физическа пригодност ги застрашава и се стремят да се докажат пред шефовете че са лоялни прилагайки физическа сила над мирни граждани привишавайки служебните си задължения .

210

Анонимен

преди 3 години

Ами то цялото ни управление е мутренско...на кого да подражават полицаите в мутренската ни държава...естествено на главната мутра...като си мислят ,че всичко им е позволено...да ама не...този път няма прошка и оставка до дупка,докато мутрите не се разкарат от властта и прокуротурата и се възцари справедливост...

fallback