Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не пазим нито една политическа сила, а българските институции. За нас няма значение кой е министър-председател, кой е президент. Ние получаваме заплати, за да пазим обществения ред. МВР не действа политически, действа професионално". Това заяви по време на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Снощи всички бяхте свидетели на протестите. Предната вечер всичко протече спокойно. Снощи имаше два митинга – нямаше проблем до едно време. Колегите бяха взели мерки. Имаше хора обаче, които бяха отишли с точно определена задача. Категорично казвам, че всичко беше предварително подготвено. Имаше информация, че ще има платени хора. Не искам да обвинявам никого.  Знаете, че стоя далеч от политиката. Опитвам се да не взимам страна. Какво ли не видях в социалните мрежи – полицаите ни пребиват, полицаите ни пречат. Само искам да кажа,че органите на реда бяха инструктирани да не използват физическа сила.  Те имат богат професионален опит", каза още Иванов.

На брифинга стана ясно, че на снощния протест в центъра на София има 18 задържани и трима ранени полицаи.  Двама от арестуваните са криминално проявени. 

„Знаем, че довечера искат да изкарат още повече хора. Българската полиция не е враг на народа. Снощи да видяхте оборудван полицай,  докато не ги нападнаха. Те бяха заливани със спирт, замеряха ги с бутилки”, поясни Иванов.

„Всичко беше в насока, че полицията е виновна. Ще ви покажа клипове да видите как нападаха органите на реда. Ако някой полицай е сбъркал, ще си понесе отговорността”, каза още Иванов.

„В „Росенец” е същото. Две групи на две политически сили. Не ги пускаме, защото ще се сбият. Тогава ние сме виновни. Моята оставка е лесно да бъде приета. Защо трябва МВР да са виновни? Да не мислите, че на тези момчета им е лесно?”, попита главният секретар на МВР.

„Има избори. Утре като дойде някой друг на власт, тези полицаи пак ще са на улицата. Те пазят държавата. Нека всички да го разберат. Никой от полицаите нямат нищо против от мирно протестиращите хора”, категоричен бе Иванов.

„Имахме информация, че са предлагали различи суми, за да има ескалация на напрежението. Минимумът е 40 лв. Това са хора,които притежават страхотен финансов ресурс. Няма да хвърлям напразни обвинения. Доста неща от събитията се финансират извън пределите на България”, заключи Иванов.

Коментари Напиши коментар

39

Накратко

преди 4 седмици

Лъже

38

фък

преди 4 седмици

видяхме ви , разпасани без шапки , видяхме обиска от осемте джуджета , с ръце в джобовете, видяхме пет полицая да хвърлят човек с белезници , какви сте мутри ли , минават ли вообще полицаите военна и служебна подготовка разпасана команда рибата се вмирисва от главата

37

до 40

преди 4 седмици

Най голямата въоражеба сила в България са ловците , над 250 хиляди , с мощни оръжия като къртечници , автомати , полуавтоматични оръжия , снайпери . Лично аз познавам един който даде 15 000 евро за оптика . Тва не са някви напомпани лапета с водни пистолетчета . Едно АК знаеш ли как ше ги намали тея охранители . Има повече ловци от полицай така че може сам да си направиш сметката