Снимка: БГНЕС
В края на миналата година на околовръстния път до столичния квартал "Люлин" колоездач е блъснат от 17-годишно момче, което шофирало без книжка. Решението на съда все още се чака. 
 
По първоначална информация, автомобилът е бил с транзитни номера, тъй като старите са били свалени заради нарушения.
 
"Инцидентът стана на 13 октомври 2019 година около 18.30 часа. Прибирайки се от разходка от Банкя към "Обеля" е блъснат челно от водач, който е управлявал лекия си автомобил без да има правоспособност за това. По първоначални данни колата се е движила със 100 км/ч. А ограничението в района е 40", каза в ефира на Нова тв сестрата на жертвата Теодора Миленова.
 
Тя обясни, че не е имало спирачен път на мястото на произшествието. Момчето не е било пияно или под въздействието на наркотични вещества, уточни Миленова. "Недопустимо е да се дават коли на хора, които нямат изградени навици. Още по-малко да карат с такива високи скорости", заяви жената.
 
За момента 17-годишният е освободен с мярка "подписка", а сестрата на починалия колоездач настоява за най-високата присъда за младежа, причинил катастрофата. Тя сподели, че никой от семейството на момчето не е потърсил опечалените.
 
"Травмата е много сериозна. Шокът е огромен. Боря се да приема факта, че брат ми го няма", допълни Теодора Миленова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase