Общ преглед
От днес започва работа закритият басейн в парк "Възраждане".

"Басейнът беше готов още през март месец, както ми бяха обещали, но заради извънредното положение и мерките в момента няма много желаещи. В закритата зона има и СПА център. Той ще бъде отворен, когато разреши министърът на здравеопазването. Цялата закрита зона е готова за работа, с изключение на ресторанта, за който се води процедурен конкурс", обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус".

"Целият този проект е част от големия проект за разширяването на парк "Възраждане". Тук имаме и открита зона с пет басейна, две пързалки и зона за децата. Тя също е готова, но ще бъде отворена, когато се оправи времето и има интерес. Тук има и прекрасно парково пространство със засадени над 600 нови дървета", добави още кметът.
9 милиона и половина са инвестирани в парковото пространство, външната зона и закритите обекти в парк "Възраждане".

5 милиона са средства на дружество "Софийски имоти", а останалите са финансиране от Фонда за устойчиво градско развитие по Оперативна програма "Региони в растеж".

Според нея това са инвестицията в спорта, а цените  са съпоставими с цените в държавните басейни.

"Предприети да всички противоепидемични мерки - да се разделят потоците, да се дезинфекцира непрекъснато", добави Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар