Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Нови UV-C лампи от последно поколение дезинфекцират въздуха в болница "Св. Иван Рилски" в София.

Д-р Ирена Иванова заяви пред "България сутрин", че две от иновативните лампи за дезинфекция са поставени на възлови места, където има най-много хора.

"По-силната лампа се включва само при отсъствие на хора в помещението. Втората работи постоянно. Лампите са на принципа на UV облъчване, гарантират стерилна среда и унищожават вирусите на 99,5%", обясни Иванова.

В лечебното заведение прилагат и нов вид тест за установяване на антитела срещу коронавируса у пациентите. Тестът показва дали сме изкарали вируса безсимптоматично, а резултатът излиза до 1 час.

"Бързите тестове са с по-малка чувствителност. Те могат да засекат антитела към други коронавируси и вируси изобщо. Новите тестове определят какво се случва с организма след преболедуване от Ковид-19. Имаме ги от около месец. Те са на принципа на автоматизиран монологичен метод. Той детектира и наличието на настояща инфекция на Ковид-19", отбеляза д-р Иванова пред Bulgaria ON AIR.

Международните препоръки не са се изменили и PCR тестът остава официално признат за установяване на коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Скептик

преди 3 години

Купих си такава за 60 лева15 ватова преди пандемията. Няма как да стоиш в помещението когато работи. За половин час ще получиш изгаряне подобно на цял ден на плажа. Задължително - очила. Китайците предлагат стайни роботи с УВЦ диоди. Подобно на прахосмукачки. Лъчите разрушават органичните молекули. Допълнителни се формира озон, който може през въздушен поток да пречиства въздуха. За Мисирката всичко е висока технология.

13

тоа

преди 3 години

За такова яко лъжене трябва да се лежи. Само с озон може да се постигне стерилна болнична среда

12

Даскала

преди 3 години

По-скапан репортаж не бях гледал скоро. Нито са иновативни тия лампи, нито нищо. И оператора къде снима в нишото.... И как такава болница може да си позволи само две, като едната е около 200лв. а другата около 900. На фона на останалата техника, това да имаш само две лампи е подигравка.

fallback